Rouwverwerking is voor iedereen anders, misschien heeft u hulp en/of een luisterend oor nodig?

Rouwverwerking is een emotioneel proces dat tijd kost. Iedereen rouwt op zijn eigen manier, voor de één is het lastiger dan voor de ander om alles weer goed op de rit te krijgen. Na de uitvaart kunt u altijd bij Hess terecht voor informatie en advies. Hess zorgt rondom de uitvaart altijd voor nazorg informatie met alle relevante zaken die geregeld moeten worden.

Naast het zakelijke dat  geregeld moet worden is er natuurlijk nog veel meer de emotionele kant. Juist als de uitvaart voorbij is keert de stilte weer en komen de emoties vaak los. De één kan daarvoor bij een patoraal werker terecht, de volgende wil graag nog eens met de nazorgmedewerker van Hess praten.

Neem gerust contact op met Hess uitvaartzorg dan kijken we samen hoe we u kunnen helpen.

Platform (Capelle aan den IJssel) Rouw, Verlies en Zingeving

Niet veel mensen praten over verlies, sterven en rouw. Toch krijgt iedereen ermee te maken. Verlies kent vele gezichten. Bijvoorbeeld het overlijden van een kind of partner, echtscheiding of verlies van je baan door ziekte of ontslag. Het Platform RVZ helpt je om verlies en rouw bespreekbaar te maken. Platform RVZ is er voor iedereen in Capelle aan den IJssel die te maken heeft met verlies.

Meer informatie over Platform RVZ kunt u vinden op www.rouwenverlies.nu

Centrum voor Levensvragen Rotterdam en omstreken

Geestelijk verzorgers bieden professionele begeleiding, hulpverlening en advisering bij zingeving en levensbeschouwing. Geestelijk verzorgers zijn er voor iedereen, welke geloofsovertuiging of levensfilosofie u ook heeft. Het Centrum voor Levensvragen Rotterdam en omstreken is voor inwoners van: • Rotterdam • Hoogvliet • Barendrecht • Capelle aan den IJssel • Krimpen aan den IJssel • Berkel en Rodenrijs • Bergschenhoek • Albrandswaard.

Meer informatie over Het Centrum voor Levensvragen Rotterdam en omstreken kunt u vinden op www.centrumlevensvragenrotterdam.nl

Advies en tips bij rouwverwerking

Neem uw rust
Rust goed uit in en na een periode van rouw

Rouwen kost erg veel energie van je lichaam en geest. Probeer te ontspannen en als dat niet lukt in de avond, neem dan een moment op de dag om even te ontspannen en uw gedachten te verzetten. U kunt zich ook ontspannen door een oude hobby op te pakken of probeer juist wat nieuws.

Huilen mag tijdens de Rouwverwerking
Verdriet mag je laten zien

Krop je gevoelens en emoties niet op, huilen kan opluchten en ontspannen en ook voor anderen is het een signaal dat iemand hulp en aandacht nodig heeft.

Blijf praten tijdens uw Rouwverwerking
Sluit u niet af, blijf praten

Soms wil je even tijd voor jezelf hebben om te rouwen, maar let op dat je dit niet teveel gaat doen. Blijf praten met je familie, vrienden en kennissen over degene die u mist. Vertel over de leukste momenten die je met hem of haar had en wat je het meest mist

Vraag om hulp

Laat anderen weten hoe je je voelt en of je hulp nodig hebt. Andere kunnen dit niet altijd aan je zien. Heeft u alles geprobeerd maar het gevoel dat het nauwelijks helpt of met vragen blijft  zitten, neem dan eens contact op met het Landelijk Steunpunt Rouw (LSR) in Amersfoort.

Landelijk Steunpunt Rouw​

U kunt het LSR bereiken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur op telefoonnummer: 0334616896 Ook kunt u uw vraag per e-mail sturen naar hulpvraag@landelijksteunpuntrouw.nl. Of kijk op www.steunbijverlies.nl

Vul het onderstaande formulier in met uw vraag, wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.