Zaken die geregeld moeten worden bij het organiseren en uitvoeren van de uitvaart.

Als u een afspraak heeft gemaakt met één van onze uitvaartleiders om de uitvaart te bespreken, dan kunt u overwegen om enkele zaken alvast door te nemen en eventueel wat informatie op te zoeken. Dit helpt u en ons in het gesprek, maar is zeker geen verplichting.

Belangrijk tijdens het gesprek:

Burgerservicenummer

Om de uitvaart te kunnen regelen is het Burgerservicenummer (BSN) van de overledene noodzakelijk voor de gemeente en verzekeraars. U kunt het BSN vinden op het paspoort, rijbewijs, identiteitsbewijs of op een document van de Belastingdienst. Het is belangrijk om dit nummer bij de hand te hebben tijdens het regelen van de uitvaart.

Kleding

Wanneer onze medewerkers langskomen voor het ophalen en/of verzorgen van de overledene, ontvangen zij graag de kleding die de overledene aan moet. Vaak wordt gekozen voor kleding die de overledene graag droeg, comfortabel zat, of die goed stond. Als u nog wat meer tijd nodig heeft om hierover na te denken, kunt u de kleding ook later afgeven bij de opbaarlocatie. Geef hierbij duidelijk aan of de kleding die de overledene op dat moment nog draagt, retour moet.

U kunt ook sieraden of andere persoonlijke attributen meegeven. Het is belangrijk om duidelijk aan te geven welke sieraden of attributen retour moeten wanneer de kist wordt gesloten.

Neem de tijd om deze keuzes te maken. Mocht u vragen hebben, dan staan we voor u klaar.

Welke kleding moet u opzoeken

  • Ondergoed
  • Shirt, overhemd of trui
  • Sokken
  • Colbert jasje of vest
  • Broek, rok of jurk
  • Schoenen (optioneel)
Uitvaartverzekering (polissen)

Als er sprake is van een uitvaartverzekering (polissen), is het belangrijk om een kopie van het identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart) en een kopie van de bankpas van de opdrachtgever bij de hand te hebben. Deze documenten zijn nodig om de uitkering bij de betreffende uitvaartverzekering aan te vragen. Zorg ervoor dat u deze documenten heeft om het proces soepel te laten verlopen.

Begrafenispolis kwijt?

Uitzoeken of er een levensverzekeringpolis liep op het leven van een overledene (dit zijn ook uitvaartverzekeringen) kan op de website van www.vanatotzekerheid.nl

Alvast meer zaken bekijken:

Opbaar locatie

U kunt ervoor kiezen om de overledene thuis op te baren (indien mogelijk) of in een rouwcentrum. Hess Uitvaartzorg beschikt over eigen rouwcentra, die zijn ingericht als een ‘thuis buiten uw eigen huis’. Het zijn vertrouwde omgevingen met alle faciliteiten om het afscheid zo draaglijk en menselijk mogelijk te maken.

Hess Uitvaartzorg heeft eigen rouwcentra in Rotterdam-Schiebroek, Rotterdam-Overschie, Rotterdam-Ommoord, en in het centrum van Capelle aan den IJssel. Daarnaast zijn alle rouwcentra in de regio via Hess beschikbaar.

uitvaartlocatie
Uitvaart locatie

Tijdens ons gesprek kunnen we samen een geschikte dag en tijd bepalen voor de uitvaart, afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden op de gekozen locatie. Volgens de Nederlandse wet moet een overledene tussen 36 uur en 6 werkdagen na het overlijden worden begraven of gecremeerd. Dag 1 is de eerste werkdag na het overlijden.

Het is ook mogelijk om de plechtigheid te laten plaatsvinden in ons rouwcentrum. U kunt er vervolgens voor kiezen om met of zonder de genodigden naar de begraafplaats of het crematorium te vertrekken. Onze uitvaartleider staat voor u klaar om u te informeren over de verschillende mogelijkheden.

Wilt u meer informatie over uitvaartlocaties in de regio? Klik dan op de onderstaande knop

Formaten en papierdikte rouwkaart

Onze rouwkaarten zijn beschikbaar in een aantal vaste formaten, zodat ze altijd in een bijpassende envelop passen. De dikte van het papier is zorgvuldig afgestemd op de portokosten, waardoor de kaarten met één rouwzegel verzonden kunnen worden. Voor sommige kaarten is het ook mogelijk om te kiezen voor dikker papier (300 grams). Houd er wel rekening mee dat dit kan leiden tot dubbele portokosten.

Rouwkaartenboek
Collectie rouwkaarten

Ons aanbod rouwkaarten hebben we verdeeld in verschillende collecties zoals; ‘Natuur en bloemen’, ‘Diversen’ en ‘Rotterdam’. Heeft u zelf een foto, afbeelding of een idee voor de rouwkaart, dan maakt onze grafische afdeling een ontwerp naar uw wensen.

Bekijk ons kaartenboek of bekijk de collectie online  op de pagina www.hess.nl/uitvaartkisten

Voorbeeld teksten
Tekst voor de rouwkaart

Voor het opstellen van de tekst voor een rouwkaart kunt u het boekje met voorbeeldteksten en -gedichten inzien. Naast uw eigen ideeën staat het u natuurlijk vrij om zinnen uit het boekje te combineren of zaken er uit weg te laten.

 

Online condoleren
Online condoleance register

Als extra service maken wij bij de rouwkaart kosteloos een online condoleanceregister aan op www.hess.nl/online. Familie, vrienden, kennissen en bekenden kunnen hier online de informatie over de uitvaart bekijken zoals een digitaal bestand van de kaart en de route naar de begraafplaats of crematorium en eventueel een bericht plaatsen.

Tijdens het gesprek zal de uitvaarleider u vragen of u gebruik wilt maken van deze gratis dienst. Het register wordt na het bespreken van de uitvaart aangemaakt (uiterlijk op de dag dat de kaart wordt bezorgd door PostNL) zodat mensen na het ontvangen van de rouwkaart het register kunnen bezoeken.

Bij de papieren kaarten wordt een klein briefje (A6) bijgesloten met een beknopte handleiding voor het digitale register. Er kan een knop worden toegevoegd in het online register voor het bekijken van de eventuele livestream. Na een maand wordt het register afgesloten en ontvangt u de berichten als pdf-bestand per mail (of indien gewenst een geprinte versie per post).

Excel
Adressenlijst

Hess kan voor u de adressering en verzending van de rouwkaarten verzorgen. Het enige wat u dan moet doen is het aanleveren van de adressen in een Excel bestand. Via dit bestand kunnen wij de adressen rechtstreeks op de enveloppen printen.

Download de voorbeeld adressenlijst als Excel bestand. U kunt dit bestand opslaan op uw computer en zo een persoonlijke adressenlijst opbouwen.

Heeft u al een bestand, bijvoorbeeld in word of als een tekst-bestand, dan kunnen wij dat ook verwerken.

Uitvaartkisten
Uitvaartkisten

Maak kennis met ons uitgebreide assortiment uitvaartkisten. Alle uitvaartkisten in onze collectie zijn zeer geschikt voor zowel begraven als cremeren.

Misschien vind u het moeilijk om zelf een keuze te maken of zijn er nog een hoop vragen? Wij denken dan graag met u mee over een uitvaartkist die past bij de wensen en het beschikbare budget.

Bespreek met ons uw (bijzondere) wensen zoals de inzet van een opbaarplank of het laten beschilderen van de kist door de kinderen en/of kleinkinderen.

Bekijk ons kistenboek of bekijk de collectie online op de pagina www.hess.nl/uitvaartkisten

 

Uitvaartbloemen
Rouwbloemen

Hess uitvaartzorg werkt samen met Wendy Roos Flower design en de Uitvaartbloemist Rotterdam. Als u een keuze heeft gemaakt voor een bloemstuk uit hun collectie dan kunt u het bestelnummer, de naam van het bloemstuk en de naam van de bloemist aan ons doorgeven. Wilt u er linten bij? Geef dan bij ons aan, welke linten en wat erop moet komen te staan.

Heeft u een bloemist waar u zelf vaak komt en vindt u het fijn als zij de rouwbloemen voor u verzorgen. Ook dat is natuurlijk voor ons geen enkel bezwaar. Onze eigen rouwcentra hebben bloemenruimtes met een codeslot waar de bloemen 24 uur per dag zonder afspraak gebracht kunnen worden. (Bloemisten die de code niet hebben kunnen deze bij ons opvragen).

Met plezier, creativiteit en zorg kan Wendy Roos een laatste groet aan uw dierbare in bloemen vertalen. Indien gewenst kan Wendy Roos bij u langs komen om rustig alle mogelijkheden door te nemen.

Wendy Roos
06 166 984 79
mail@wendyroos.nl

Bloemenboek Wendy Roos
Uitvaartbloemist Rotterdam-logo

Uitvaartbloemist Rotterdam is specialist in mooie & stijlvolle rouwbloemwerken. Zij bestaan uit een klein- en hecht team van rouwbloemisten waarbij iedereen weet waarom het draait; betrouwbaarheid, inlevingsvermogen, vakmanschap en accuratesse.

Uitvaartbloemist Rotterdam
010 467 92 74
info@uitvaartbloemistrotterdam.nl
Paradijslaan 2, 3034 SM Rotterdam

Muziek en beeld

Muziekkeuze is heel persoonlijk en speelt op de uitvaart vaak een grote rol. U kunt kiezen voor muziek die u doet denken aan een mooie herinnering, muziek waar de overledene graag naar luisterde of een nummer met een mooi verhaal.

Op veel uitvaartlocaties is het ook mogelijk om de afscheidsdienst te ondersteunen met een beeldpresentatie met daarin foto’s en/of video’s die het leven van de overledene weergeven. 

Tijdens het gesprek zal de uitvaartleider u informeren over de mogelijkheden en de manier van aanleveren, deze kan verschillen per locatie. Indien gewenst kunnen wij u een link mailen naar een voor u aangemaakte persoonlijke dropbox waarmee u gemakkelijk uw digitale bestanden naar ons kunt uploaden.

Als u nog vragen heeft, dan kunt u ons altijd bellen.

Vul het onderstaande formulier in met uw vraag, wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.