Wilsbeschikking online invullen

 de Wilsbeschikking © van Hess uitvaartzorg. Deze kunt u hieronder online invullen u krijgt deze dan keurig uitgeprint thuisbezorgd,

U kunt ook  een papieren versie aanvragen via onze contact pagina of downloaden via onze Download pagina..

Persoonlijke gegevens

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Burgerlijke staat

Levensovertuiging

Testament

Donor

Opdrachtgever

Wilsverklaring

Onder voorbehoud dat de hierna volgende wensen technisch en financieel uitvoerbaar zijn, wens ik dat hieraan naar eer en geweten gevolg wordt gegeven.

Daar waar dit niet mogelijk is of waar ik geen uitdrukkelijke wens heb aangegeven, laat ik de beslissing over aan hen die de zorg voor de regelingen op zich nemen.

 

Ik verklaar deze wilsbeschikking geheel vrijwillig te hebben ingevuld en ondertekend. Bericht van mijn overlijden moet onmiddellijk doorgegeven worden aan:

Hess uitvaartzorg, telefoon 010 - 418 23 33 (dag en nacht bereikbaar). Ik wens dat deze onderneming mijn uitvaart zal verzorgen.

Verzekeringen en/of depositorekening voor de uitvaart

Gegevens polissen

Depositostorting

Een verzekering:

niet verplicht maar wel mogelijk

 

Hess uitvaartzorg wil er voor iedereen zijn.

Hess biedt ook uitvaartverzekeringen. Omdat we iedereen willen kunnen helpen, bieden we ze aan in vele vormen, voor iedere leeftijd en elk budget.

 

Wilt u geen verzekering afsluiten of is een koopsom in één keer te groot? Ook dan kunt u nog bij ons terecht. Daarnaast is er de onafhankelijke ‘Stichting Deposito Uitvaartkosten Fonds A. Hess’, uitsluitend bedoeld  voor het beheer van gelden voor de uitvaart. De waarde van uw inleg groeit jaarlijks, door het principe van rente op rente.

 

Bel ons voor een afspraak 010 418 23 33.

Wij informeren u vrijblijvend over de kosten

die bij uw wensen horen.

De uitvaart

Bij het nadenken over uw uitvaart is een belangrijke keuze of u begraven of gecremeerd

wilt worden. Als u weet of u begraven of gecremeerd wilt worden, krijgt u met

verschillende keuzes te maken.

 

Wilt u een kerkdienst of plechtigheid. Waar moet deze gehouden worden?

Wenst u bepaalde muziek, powerpoint of live muziek?

Of heeft u andere persoonlijke wensen?

 

Begrafenis of crematie

Rotterdam en omstreken heeft meerdere begraafplaatsen en crematoria. Er zijn gemeentelijke begraafplaatsen en die in bezit zijn van een kerkgenootschap of stichting.

In de informatiefolder van Hess en op deze website vindt u de meest bekende en gebruikte begraafplaatsen en crematoria uit de regio.

Gegevens voor een begrafenis

Bij een begrafenis kunt u kiezen uit twee soorten graven: een algemeen graf of een familiegraf (ook wel eigen graf of particulier graf genoemd).

 

Algemeen graf:

Een algemeen graf is een graf waarin op verschillende niveaus overledenen van verschillende families worden begraven. Familieleden kunnen niet gezamenlijk begraven worden. De begraafplaats bepaalt de plaats van het graf. Als de termijn van grafrust is verstreken, kan deze termijn niet verlengd worden en heeft de begraafplaats het recht om de stoffelijke resten op een afgesloten gedeelte van de begraafplaats te herbegraven. De termijn van de grafrust wordt door de begraafplaats zelf bepaald. De wettelijke minimumtermijn van grafrust is 10 jaar. Op een algemeen graf kan doorgaans een steen van ± 50 x 50 cm geplaatst worden.

 

Familiegraf (eigen graf):

Bij een familiegraf bepaalt de familie wie in het graf wordt bijgezet. Ook kan (op de meeste begraafplaatsen) in samenspraak met de begraafplaats door de familie de plaats van het graf op de begraafplaats worden gekozen. Het is daarnaast mogelijk (op de meeste begraafplaatsen) een graf bij leven te reserveren. Hier worden wel kosten voor gerekend, die verschillen per begraafplaats. De eerste periode van huur is doorgaans 20 of 30 jaar, waarna deze telkens met 10 jaar verlengd kan worden. De kosten van een familiegraf (gesplitst in huur van het graf en algemeen onderhoud van het graf en de begraafplaats) zijn daardoor wel veel hoger.

 

Het grafmonument:

Bij de keuze voor een grafmonument kunt u denken aan het materiaal van de grafsteen, de vorm en de inscriptie. Maar ook of het monument staand (zerk) of liggend (plat) moet zijn. De tekst op het grafmonument kan op verschillende manieren worden aangebracht. Deze kunnen bijvoorbeeld worden gegraveerd of met de hand worden gehakt. Ook kunnen bronzen letters op de steen worden aangebracht. Het plaatsen van een grafmonument is vaak aan regels gebonden. Deze regels verschillen per begraafplaats. Er kunnen bijvoorbeeld eisen worden gesteld aan de afmetingen en het materiaal.

Grafkeuze

 

Mijn keuze voor het soort graf gaat uit naar een:

Grafmonument

Mijn voorkeur gaat uit dat de kist:

Crematie en asbestemming

Als u voor een crematie hebt gekozen is het ook belangrijk te kijken of u bepaalde wensen heeft over wat er nadien met de as moet gebeuren. Een belangrijke vraag, want de asbestemming is heel persoonlijk. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een urn, een sieraad of de as laten uitstrooien op het terrein van het crematorium, over zee of in de natuur. Na de crematie blijft de as minimaal een maand in het crematorium. Dat is wettelijk vastgelegd. Na deze maand kan de as nog vijf maanden tot een jaar kosteloos blijven staan in het crematorium. Dit verschilt per crematorium.

 

Bijzetten van de urn

We kunnen er voor zorgen dat de urn wordt bijgezet in een columbarium, urnentuin of (urnen)graf. Een columbarium is een urnenmuur op het terrein van het crematorium waar verschillende urnen staan in een nis van de muur.

 

Uitstrooien van de as

Het is mogelijk de as te verstrooien. Dat kan op verschillende manieren en op verschillende plekken. De as kan worden verstrooid op het strooiveld van het crematorium of begraafplaats. De meeste crematoria en sommige begraafplaatsen beschikken over een strooiveld.  Een strooiveld is een speciaal aangelegd grasveld op het terrein van een crematorium/begraafplaats, park, tuin of in een bos. Naast het verstrooien op een strooiveld, zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zo kan er gekozen worden voor asverstrooiing boven zee. De as wordt dan met schip of vliegtuig verstrooid in de zee. Indien u wenst in het bijzijn van uw nabestaanden. Ook mag de as verstrooid worden in de vrije natuur of een dierbare plaats. Vraagt u ons gerust naar de regels daarover.

 

 

Bel ons voor meer informatie: 010 418 23 33

of mail naar uitvaartzorg@hess.nl

Uitvaartplechtigheid

Voor de begrafenis of crematie vindt meestal een afscheids- of herdenkingsbijeenkomst plaats. Deze bijeenkomst kan op vele manieren en op verschillende plekken plaatsvinden. De meeste mensen kiezen er traditioneel gezien voor om de uitvaartplechtigheid te houden in de kerk, het uitvaartcentrum of in de aula van het crematorium/begraafplaats.  Deze traditionele locaties zijn doorgaans helemaal voorzien van alle faciliteiten die nodig zijn om een uitvaartplechtigheid te houden. Denk dan aan een goede geluidsinstallatie, een orgel of piano en televisieschermen of beamer.

 

Het staat de families helemaal vrij om naar eigen wens een locatie te kiezen waar de uitvaartplechtigheid gehouden  kan worden. Het komt steeds vaker voor dat mensen afwijken van de traditionele aula’s. Deze families kiezen vaak voor een locatie die iets heeft betekend voor de overledene of een locatie die hen gewoon aanspreekt.

 

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een uitvaartplechtigheid te houden in een kroeg, sportkantine of de voetbalclub waar de overledene altijd vrijwilliger is geweest. Het is ook mogelijk om de plechtigheid te houden in een zaal bij een partycentrum.

Wilt u muziek tijdens de uitvaart?:

Consumpties

Vaak bestaat de behoefte om na een dienst of uitvaart met familieleden en vrienden informeel bij elkaar te zijn. Dit gebeurt vaak in een ruimte van het crematorium of de begraafplaats.

 

U kunt kiezen tijdens dit samenzijn voor een kopje koffie met koek, een lunch of een drankje met borrelhapjes. Heel veel is mogelijk. Ook kunt u kiezen voor een andere locatie, bijvoorbeeld een woonhuis, een restaurant of een andere locatie.

 

Wilt u consumpties bij het samenzijn na de uitvaart:

Bloemen

Er zijn heel veel mogelijkheden waar uit gekozen kan worden als het gaat om bloemen bij een uitvaart. Van eenvoudige bloemwerken tot volledige kistbedekkingen in vele kleuren. We werken samen met uitvaartbloemisten uit de regio. Ze zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van kwalitatief hoogwaardige rouwbloemstukken. Als nabestaanden dit wensen, komt één van de medewerkers van de uitvaartbloemist bij hen langs om samen met hen de uitvoering en soort van het bloemwerk te bepalen.

 

Mijn voorkeur gaat uit naar bloemen bij mijn uitvaart:

Opbaring

Hess heeft de beschikking over eigen rouwcentra. We hebben die zo ingericht dat ze een ‘huis buiten uw eigen huis’ zijn. Een vertrouwde omgeving met alle faciliteiten om het afscheid zo draaglijk en menselijk mogelijk te maken. Rouwcentrum ‘De Meidoorn’ in Rotterdam-Schiebroek, ‘Overschie’ in Rotterdam-Overschie en ‘Hess’ in Capelle aan den IJssel hebben alle faciliteiten voor een afscheid in besloten kring, een openbaar condoleancebezoek of afscheidsplechtigheid. We hebben een moderne geluidsinstallatie, een microfoon, een orgel en LED-schermen voor foto’s en films. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van de keukens, voor alles van een kopje koffie of thee tot een complete koffietafel. We hebben gastdames die alles netjes en stijlvol verzorgen. Heeft u aanvullende of andere wensen? Of wilt u gebruik maken van een ander uitvaartcentrum? Alles is bespreekbaar.

Waar wilt u dat de opbaring plaatsvindt

Het afscheid

Uitvaartkist

Hess uitvaartzorg heeft een vaste kistencollectie van verschillende modellen. De collectie is verdeeld in de categorieën Massief, Gefineerd en Exclusief. Naast deze collectie kan Hess onbeperkt beschikken over elke gewenste kist. Maar ook bijzondere kisten van bijvoorbeeld wilgentenen of gevlochten papier (Loom) kunnen door Hess geleverd worden. Alle kisten zijn zowel voor begrafenissen als crematies geschikt.

Mijn voorkeur gaat uit naar een:

Rouwdrukwerk

Een rouwkaart wordt veelal verstuurd naar familie, vrienden, kennissen en zakelijke relaties om mee te delen dat iemand is overleden en uit te nodigen voor de uitvaart.

Sommige nabestaanden leveren zelf de tekst en het ontwerp voor de kaart, anderen gebruiken liever een bestaand design of maken een tekstkeuze uit een van onze voorbeelden

die te vinden zijn op deze website.

 

Het is bij een afscheid vaak moeilijk om de juiste woorden te vinden. Toch willen veel mensen een persoonlijke boodschap meegeven in de tekst van de rouwkaart en/of de rouwadvertentie.

Wilt u zelf de tekst van de rouwkaart bepalen of heeft u specifieke wensen? U kunt van tevoren uw wensen op papier zetten en bespreken met uw familie.

Ook kunt u altijd contact met ons opnemen om uw wensen betreffende de rouwkaart met ons te bespreken en te kijken wat er mogelijk is.

Wilt u rouwkaarten versturen:

Tevens moet er op de kaart vermeld worden:

Als u al beschikt over een adressenlijst op papier of in een excel-bestand voor degenen die een rouwkaart moeten ontvangen, kunt u deze naar ons toesturen of naar ons mailen. Wij zorgen dat ze in uw persoonlijke dossier worden bewaard. Ook wijzigingen, foto’s voor op de rouwkaart en/of aanvullingen kun u naar ons toesturen.

Rouwadvertenties

Het is vaak lastig om binnen de beperkte ruimte van de rouwadvertentie de juiste gevoelens weer te geven, daarom is de inhoud van de rouwadvertentie vaak identiek aan de rouwkaart.

Mocht u ervoor kiezen om een rouwadvertentie te plaatsen kijkt u dan goed wie u wilt bereiken. Moeten landelijk bekenden bereikt worden die u niet met de rouwkaarten bereikt of wilt u

buurtbewoners in kennis stellen van het overlijden? De kosten van een landelijk blad kunnen hoog zijn.

Wilt u een rouwadvertentie plaatsen:

Online condoleanceregister

Er zijn verschillende manieren om nabestaanden te condoleren met het verlies van hun dierbare. Dit kan in een papieren condoleanceregister, met een persoonlijk bezoek, een telefoontje, bloemen of een kaartje. Op onze site www.hess.nl hebben wij een eigen digitaal condoleanceregister. Als service kunnen wij hier voor uw dierbare een condoleanceregister aanmaken. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Familie, vrienden en bekenden kunnen hier een persoonlijk bericht plaatsen. Ongeveer een maand na de uitvaart ontvangt u van ons een overzicht van de geplaatste berichten. Ook als u denk dat er van het plaatsen van berichten niet zo veel gebruik gemaakt zal worden is het register ook nuttig voor familie, vrienden, kennissen en bekenden om online de informatie te bekijken over de uitvaart zoals een digitaal bestand van de kaart en de route naar de begraafplaats of crematorium.

Dankbetuiging

Om de belangstellende te bedanken voor de steun die ze betuigd hebben kan er gekozen worden om dankbetuigingen te versturen. Dit gebeurt vaak na een paar weken na de uitvaart.

 

Wilt u dankbetuigingen versturen:

Dankbetuigingen bekijken

Rouwvervoer

Er zijn verschillende rouwvervoer mogelijkheden. Op de dag van de uitvaart kunt u gebruik maken van een rouwauto en volgauto’s. Deze zijn er in verschillende uitvoeringen en behoren tot de traditionele vormen van rouwvervoer. Andere vormen van vervoer zijn ook mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een koets met paarden, een vrachtwagen, een bakfiets of een uitvaartbus.

 

Mijn wens gaat uit naar:

Persoonlijke wensen

Vezenden

U heeft nu een keuze kunnen maken uit de belangrijkste mogelijkheden die er zijn. Heeft u nog vragen of wenst u nog aanvullende informatie, belt u dan gerust met  Hess uitvaartzorg, 010 418 23 33

of mailt u naar uitvaartzorg@hess.nl. Eén van onze medewerkers kan u - geheel vrijblijvend - bezoeken om u verder te informeren over de mogelijkheden en kan een begroting van de kosten maken.
Ook kunt u dan geïnformeerd worden over uitvaartverzekeringen of een storting in het depositofonds ten behoeve van de uitvaartkosten.

 

Druk op de knop verzenden, binnen 2 werkdagen ontvangt u van ons een bevestiging dat wij het document ontvangen hebben. Vervolgens ontvangt u van ons een exemplaar per post.

Uitvaartverzorging Hess bv

Telefoon 010 - 418 23 33

Fax 010 - 458  54 48

uitvaartzorg@hess.nl

 

Postbus 8112

3009 AC Rotterdam

 

Bank NL30RABO 0152 0670 94

KvK 241 722 52

 

Like Hess uitvaartzorg

Rouwcentrum De Meidoorn

Meidoornsingel 50

3053 BS Rotterdam

Rouwcentrum Overschie

Hoornsingel 10

3042 NL Rotterdam

Rouwcentrum Hess

Reigerlaan 195

2903 LG Capelle aan den IJssel

 

Like Rouwcentrum Hess